Wednesday, June 29, 2011

Hastasıyım! Volume 3

Fon müziğimiz bu olsun.
Kokulara takıntım olduğunu daha önce söylemiştim değil mi?
En takıntılı olduğum konu ise çamaşır ve temizlik kokusu.Hele o beyaz sabun kokusu yok mu..
Çamaşırlarımı tamam mis gibi kokutmayı başarıyorum ama ben evim de,kendim de öyle kokayım istiyorum.İşte burda imdadıma bu ürünler yetişiyor.Evdeki stoklarımı bir görseniz..


Glade ve Airwick her ikisi de
Sunday, June 26, 2011

Ben çayın......

Yazımızın fon müziği de bu olsun.
Hint/Arap usulünde yapılanını severim! Yani sütlü ve baharatlı. Chai 7aleeb diyor onlar,bazen de karak. (Arapça latin harfleriyle yazılırken bazı harfler yerine rakamlar kullanılıyor. 7-ha mesela, 5-kha gırtlaktan gelen ha, 3- ayn falan filan.Bunu da neden yazdım bilmiyorum. Gevezeliğimin sonu yok. )
Yapılışını da sizlerle paylaşmayı bir borç bilirim! Çayın bu en güzel hallerinden birini mutlaka tatmalısınız. (bence diğer güzel hali de
Saturday, June 25, 2011

Bu Aralar Neler İzliyorum?

Bu aralar karmaşık şeyleri kafam hiç götürmüyor.Game of Thrones bile iyi ki bitti şimdilik dedim o derece.Böyle günlük güneşlik,savaşsız,kolay anlaşılır dizilere sardım.ABC Family sağolsun..
En sevdiğim Switched At Birth.
Doğduklarında hastane tarafından yanlış ailelere verilen iki kızın yaşamını konu alıyor.Varlıklı Kennish ailesinin sağır kızı Daphne orta sınıf bir işçi mahallesinde bekar bir annenin kızı olarak büyüyor. O annenin gerçek kızı Bay ise varlık içinde,anne,baba ve erkek kardeşiyle birlikte yaşıyor.Sonra bu aileler birbirini buluyor,tanımak için birlikte yaşamaya başlıyorlar falan filan.3 bölümü yayınlandı.
Daphne'ye sempatim var :)

Sonra yine yeni başlayan The Nine Lives of Chloe King :
Doğum gününde farklı yetenekler geliştirmeye başladığını farkeden ve aynı anda gizemli
Friday, June 24, 2011

Evde Koruyucu Güneş Kremi Yapımı

guneskremi
Eh güneş kremleri üzerinde bu kadar konuştuk. Açıkçası ben organik olsun,paraben olmasın  diye fazla takan bir insan değilim ama biliyorum ki bu özellikleri isteyen bir çok insan var.
O zaman neden en doğalından bir güneş kremi yapmayalım? Yeni akım zaten bu,artık kadınlar kendi kozmetiklerinin kendi yapıyorlar.Gerekli kimyasalları sağlayan birçok websitesi var.Hatta bazılarının Türkiye'ye gönderimi vardı ama malum yasak nedeniyle tabii ki alamıyoruz. O yüzden şimdi içindekiler bizim için bir nebze de ulaşılabilir olan güneş kreminden başlayalım.
Wednesday, June 22, 2011

Güneş Koruyucular : Fiziksel vs. Kimyasal Koruma -Temel Bilgiler

Güneş koruması cilt bakımı alanının en sorunlu kısımlarından biri bence.Bir de doğrudan sağlığımızı etkilediği için insan ister istemez araştırarak kullanmak istiyor.
Önümüzde birçok çeşit var,bir o kadar da doğru bilinen yanlışlar var .Yüksek SPF daha iyidir,pahalı markaların koruması her zaman daha iyidir gibi. Ama karar vermek keşke bu kadar kolay olsaydı.Cilt yaşlanması ve deri kanserinin bir numaralı sebebi olan güneşin zararlı UV ışınlarına karşı bilinçli birer güneş koruyucu ürün seçicisi olmamız lazım. O yüzden şimdi ilk hedefimiz fiziksel ve kimyasal koruyucular arasındaki farkı anlamanın yanında sizin cilt tipinize en uygun güneş nemlendiricisini bulmak.
Hazır mısınız? Kemerleri bağlayın!
Tuesday, June 21, 2011

Sizi Çok İstiyorum!

Lübnan'lı tasarımcı Dareen Hakim 'in çanta/clutch koleksiyonundan bahsediyorum. Son zamanlarda kasıp kavuruyor ortalığı. Harvey Nichols bize bir güzellik yapıp getirtse bunlardan..
Şu güzelliklere bakın!
Bu koleksiyonun en can alıcı özelliklerinden biri de üzerindeki Arapça hatları istediğiniz
Monday, June 20, 2011

Sneak Peak

Upcoming post!!
Tıklayın büyüsün!
Thursday, June 16, 2011

Gözeneklerle/Siyah Noktalarla Savaş

 Bundan 3 ay öncesine kadar gözeneklerimi takmayan bir insandım ben.Zaten fondotenle görünmez hale getirdiğim için açıkçası çok da rahatsız olmuyordum.Taaa ki anneannemin yüzüne dikkatli bakıncaya kadar. Kadıncağızın her yeri gözenek.Çenesinden tutun dudak üstlerine kadar.Gelecekteki halimi karşımda görünce ister istemez korkuya kapıldım.İşte o zaman karar verdim birşeyler yapmaya ( hayat hikayemi anlatıyorum sanki :p ).
Kimyasal peeling harici hiçbir tedavinin gözenekleri yok edeceğine inanmıyorum zaten.Siz de biliyorsunuz bunu.Benim önlemlerim,kendimce yaptıklarım sadece içlerini temiz tutarak daha fazla oluşmalarını önlemek.Anneannem çok korkuttu beni :)
biothermunt
İşte benim naçizane savaş ordumun baş kahramanları. Tabii ki yardımcıları da var.
Kendimce geliştirdiğim tedavi sürecimin ilk basamağı